własne warzywa | str. 30-31 | XI. 2024 |
STARE, ALE JARE mgr inż. Marta Rytel, specjalistka ds. uprawy Jesień obfituje nie tylko w marchew, cebulę i kapusty. Wśród warzyw sezonowych znajdziemy także niszowe, a równie wartościowe gatunki, jak cebula piętrowa, rzepa, skorzonera, salsefia, pasternak i brukiew. Warto dać im szansę, bo są zdrowe, urozmaicą jesienne dania, ich uprawa jest prosta, a nasiona i cebule łatwo dostępne. |
własne warzywa | str. 34-35 | XI. 2024 |
BOGACTWO GROSZKÓW dr hab. Barbara Dyki, prof. Instytutu Ogrodnictwa – PIB w Skierniewicach Groch to łatwe w uprawie warzywo i bardzo zdrowe. Wiosną najlepiej mieć na grządkach różne jego gatunki i odmiany. Najlepiej wybierać odmiany, które różnią się długością wegetacji. |
|
|
|
|